Begeleiding en coaching van uw Preventiemedewerker

veiligheid is geen optie, het is de verantwoordelijkheid van iedereen

de Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker ben je op zoek naar een goede coach die je kan helpen bij het bereiken van je doelen.

Solution Focused Coaching, ook wel de oplossingsgericht coachen genoemd, is een begeleidingsvorm die zich richt op wat je als individu wilt bereiken. Bij Solution Focused Coaching wordt de focus gelegd op de mogelijkheden in plaats van op de problemen en dat is precies waar wij als Preventie Plus voor staan.

Als coach richten we ons op het inzetten van de juiste taal, houding en overtuiging om jou als preventiemedewerker in je eigen kracht te zetten. Bij het ontwikkelproces van teams begeleiden we leidinggevenden en medewerkers te trainen. Hierdoor groeit het vertrouwen en eigenaarschap van individuen en teams. Dit leidt tot persoonlijke effectiviteit en competentie en zorgt voor meer verbinding, veranderbereidheid en positiviteit binnen de organisatie.

Onstaan van Solution Focused Coaching

Solution Focused Coaching, ook wel bekend als de oplossingsgericht coachen, is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren 80 van de vorige eeuw. Het werd ontwikkeld door Steve de Shazer en Insoo Kim Berg, beiden werkzaam bij het Brief Family Therapy Center in Milwaukee, Wisconsin.

De Shazer en Kim Berg werkten met gezinnen en ontdekten dat wanneer de focus gelegd werd op de oplossingen en mogelijkheden in plaats van de problemen, er snellere en effectievere veranderingen plaatsvonden. De oplossingsgerichte methode werd daarna verder ontwikkeld en toegepast in verschillende werkvelden, waaronder coaching, psychotherapie, onderwijs en organisatieontwikkeling.

Inmiddels is Solution Focused Coachen wereldwijd bekend en wordt het steeds vaker toegepast als begeleidingsvorm. Het is een krachtige en effectieve manier van coachen die zich richt op de gewenste toekomst in plaats van het verleden. Het draagt bij aan een positieve en constructieve werkomgeving die mensen en teams helpt hun doelen te bereiken en te groeien in hun persoonlijke effectiviteit en competentie.

"Bereik meer met minder inspanning
- Ontdek de kracht van
Solution-Focused Coaching"

Meer informatie?

Op de hoogte blijven van Preventie Plus en Solution Focused Coaching?

Meld u aan voor onze mailinglijst. Wij sturen maximaal één keer per maand een update over Preventie Plus en Solution Focused Coaching vanuit onze community.

#solutionfocuscoaching #teamcoaching #individuelecoaching #samenwerking #communicatie #veiligheid #preventiemedewerker #trainingen #balans #bedrijfsprocessen #positiviteit #succesvolleverandering #persoonlijkegroei #teamontwikkeling #groei #ontwikkeling #coaching #professionaldevelopment #workplacewellness #samensterk #arbo

 • Telefoonnummer:

  +31 (0)33 369 00 89

 • Email adres:

  info@preventieplus.nl

 • Rekeningnummer SNS-Bank:

  NL51 SNSB 0787 5306 97

 • KVK Nummer:

  761 544 59

 • BTW Nummer

  NL 00 305 1569 B47