Begeleiding en coaching van uw Preventiemedewerker

veiligheid is geen optie, het is de verantwoordelijkheid van iedereen

storytelling

“Van Strijd naar Succes: De Transformatie van een Preventiemedewerker”

Ik ben Lisa, een toegewijde preventiemedewerker binnen een middelgroot bedrijf. Voorheen worstelde ik met de vele uitdagingen die mijn werk bemoeilijkten. Ik had weinig kennis en voelde me vaak overweldigd. Gelukkig heeft mijn coachingstraject een wereld van verschil gemaakt.

Vroeger voelde ik me vaak geïsoleerd in mijn streven naar veiligheid. Mijn directie en andere afdelingen begrepen niet altijd de urgentie van veiligheid. Het was een eenzame strijd, maar door mijn coachingstraject heb ik geleerd hoe ik anderen kan overtuigen van het belang van veiligheid. Nu zie ik steeds meer steun en betrokkenheid van mijn collega’s en leidinggevenden.

Een ander obstakel dat ik tegenkwam, was het gebrek aan middelen. Budgetten waren beperkt en tijd was schaars. Het voelde alsof ik vastzat in een vicieuze cirkel. Maar dankzij mijn coachingstraject leerde ik om creatief te zijn en slimme oplossingen te vinden binnen de beschikbare middelen. Ik ontdekte dat effectieve veiligheidsmaatregelen niet altijd veel geld hoeven te kosten.

Mijn gebrek aan kennis was ook een grote belemmering. Ik voelde me overweldigd door de complexiteit van veiligheidsvoorschriften en miste de expertise om mijn werk goed uit te voeren. Maar mijn coach heeft me geholpen om mijn kennis en vaardigheden te vergroten. Ik heb geleerd om te navigeren door de regels en voorschriften, en ik ben nu een waardevolle bron van expertise binnen mijn organisatie.

De impact van Solution Focused Coaching op mijn directie en collega’s is significant geweest. Ze zien nu de waarde van veiligheid en erkennen de rol die zij kunnen spelen bij het creëren van een veilige werkomgeving. Veiligheid is nu een gedeelde verantwoordelijkheid geworden, en dat heeft geleid tot een positieve verandering in de organisatie.

Disclaimer: Dit verhaal is fictief en dient ter illustratie van mogelijke ervaringen van preventiemedewerkers. Het is gebaseerd op algemene kennis en feedback, en niet op specifieke individuele gevallen.

" Preventie begint bij verbinding, maak vrijblijvend een afspraak met ons "

Meer informatie?

Op de hoogte blijven van Preventie Plus en Solution Focused Coaching?

Meld u aan voor onze mailinglijst. Wij sturen maximaal één keer per maand een update over Preventie Plus en Solution Focused Coaching vanuit onze community.

#solutionfocuscoaching #teamcoaching #individuelecoaching #samenwerking #communicatie #veiligheid #preventiemedewerker #trainingen #balans #bedrijfsprocessen #positiviteit #succesvolleverandering #persoonlijkegroei #teamontwikkeling #groei #ontwikkeling #coaching #professionaldevelopment #workplacewellness #samensterk #arbo

 • Telefoonnummer:

  +31 (0)33 369 00 89

 • Email adres:

  info@preventieplus.nl

 • Rekeningnummer SNS-Bank:

  NL51 SNSB 0787 5306 97

 • KVK Nummer:

  761 544 59

 • BTW Nummer

  NL 00 305 1569 B47