Begeleiding en coaching van uw Preventiemedewerker

veiligheid is geen optie, het is de verantwoordelijkheid van iedereen

Contact

Preventie Plus
Amelisweerd 91
3813 XE, AMERSFOORT
+31 (0)33-369 00 89
info@preventieplus.nl
www.preventieplus.nl

“Duidelijkheid en transparantie en zal leiden tot langdurige relaties met onze opdrachtgevers. Onze eigen specialismes aangevuld met ons direct netwerk levert een totaalpakket op voor onze relaties.

Het vertrouwen dat wij wederzijds opbouwen is de basis van een hoog waarderingsniveau bij onze bestaande relaties. ”

Veel gestelde vragen

Vraag en antwoord

Ja, een preventiemedewerker is verplicht in elk bedrijf met werknemers. Dit is vastgelegd in de Arbowet. De preventiemedewerker heeft als taak om te zorgen voor veiligheid en gezondheid op de werkvloer en om te adviseren aan de werkgever en werknemers over veiligheidsrisico’s en preventieve maatregelen. Een preventiemedewerker kan bijvoorbeeld ook helpen bij het opstellen van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).

Een preventiemedewerker kan coaching nodig hebben om verschillende redenen, bijvoorbeeld om zijn of haar communicatievaardigheden te verbeteren of om meer inzicht te krijgen in de processen op de werkvloer. Een preventiemedewerker moet goed kunnen communiceren met zowel werkgevers als werknemers om effectief advies te kunnen geven en veiligheidsrisico’s te kunnen verminderen. Daarnaast kan een preventiemedewerker door middel van coaching ook meer inzicht krijgen in de motivaties en behoeften van werknemers, wat kan helpen bij het ontwikkelen van effectieve preventieve maatregelen. Solution focused coaching kan hierbij bijvoorbeeld helpen door de nadruk te leggen op de sterke punten en positieve aspecten van de werkvloer, waardoor er meer draagvlak ontstaat voor veiligheidsmaatregelen.

Solution focused coaching is een vorm van coaching waarbij de focus ligt op het vinden van oplossingen en het benutten van sterke punten en mogelijkheden van de persoon of organisatie die gecoacht wordt. Het is een praktische en doelgerichte methode die ervan uitgaat dat mensen zelf de antwoorden op hun vragen en problemen in zich hebben en dat het de taak van de coach is om hen te helpen deze antwoorden te vinden en in actie om te zetten. In plaats van te focussen op problemen en beperkingen, richt solution focused coaching zich op wat er wel werkt en wat er nodig is om verandering te realiseren. Dit kan helpen om snel en effectief vooruitgang te boeken en het gevoel van eigenaarschap en verantwoordelijkheid te vergroten.

Solution focused coaching sluit goed aan bij de behoefte van een preventiemedewerker omdat het de focus legt op wat er goed gaat en op wat er mogelijk is. Dit is belangrijk voor een preventiemedewerker, omdat hij of zij vaak te maken heeft met veiligheidsrisico’s en preventieve maatregelen die geïmplementeerd moeten worden. Door middel van solution focused coaching kan de preventiemedewerker zich richten op wat er wel werkt en welke mogelijkheden er zijn om de veiligheid en gezondheid op de werkvloer te verbeteren. Daarnaast kan solution focused coaching helpen bij het ontwikkelen van een positieve mindset en het vergroten van het gevoel van eigenaarschap en verantwoordelijkheid. Dit kan de preventiemedewerker helpen om effectiever te communiceren en samen te werken met werkgevers en werknemers en om meer draagvlak te creëren voor veiligheidsmaatregelen.

Het verschil tussen een preventiemedewerker in Nederland en België is dat in Nederland de functie van preventiemedewerker verplicht is gesteld voor elk bedrijf met werknemers, terwijl dit in België niet het geval is. In België is het wel verplicht om een interne of externe dienst voor preventie en bescherming op het werk te hebben, die vergelijkbare taken uitvoert als de preventiemedewerker in Nederland. Daarnaast zijn er ook enkele verschillen in de specifieke taken en verantwoordelijkheden van de preventiemedewerker of preventiedienst in beide landen, die kunnen verschillen op basis van wetgeving en cultuur. Over het algemeen is het doel echter wel hetzelfde, namelijk het zorgen voor veiligheid en gezondheid op de werkvloer en het adviseren over preventieve maatregelen.

Ons Safety & Security advies richt zich op het identificeren en aanpakken van zwakke punten in uw beveiligingsprocessen. Door middel van beveiligingsaudits, het opstellen van protocollen en het verbeteren van bewustwording bij uw medewerkers, helpen we bij het verminderen van het risico op interne diefstal en fraude. Hierdoor beschermt u niet alleen uw bedrijfsmiddelen, maar versterkt u ook het vertrouwen en de veiligheid binnen uw organisatie.

Learning Blocks zijn onze modulaire trainingsmodules die u kunt combineren om een gepersonaliseerde training te creëren. Dit betekent dat u de controle heeft over wat, wanneer en hoe uw medewerkers leren. Of het nu gaat om veiligheid, gastvrijheid of gezondheid, met Learning Blocks kunt u uw trainingsprogramma afstemmen op uw specifieke behoeften. Het resultaat? Gemotiveerde medewerkers, een veiligere werkplek en een sterkere organisatie.

RI&E is een systematische analyse van de veiligheids- en gezondheidsrisico’s op de werkplek. Het omvat het identificeren, beoordelen en aanpakken van potentiële gevaren om de veiligheid van uw medewerkers te waarborgen. Het is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een essentieel instrument om ongevallen te voorkomen, de werkomgeving te verbeteren en te voldoen aan de behoeften van uw medewerkers.

"Werk samen met ons aan een gezondere toekomst voor jezelf

Meer informatie?

Op de hoogte blijven van Preventie Plus en Solution Focused Coaching?

Meld u aan voor onze mailinglijst. Wij sturen maximaal één keer per maand een update over Preventie Plus en Solution Focused Coaching vanuit onze community.

#solutionfocuscoaching #teamcoaching #individuelecoaching #samenwerking #communicatie #veiligheid #preventiemedewerker #trainingen #balans #bedrijfsprocessen #positiviteit #succesvolleverandering #persoonlijkegroei #teamontwikkeling #groei #ontwikkeling #coaching #professionaldevelopment #workplacewellness #samensterk #arbo

 • Telefoonnummer:

  +31 (0)33 369 00 89

 • Email adres:

  info@preventieplus.nl

 • Rekeningnummer SNS-Bank:

  NL51 SNSB 0787 5306 97

 • KVK Nummer:

  761 544 59

 • BTW Nummer

  NL 00 305 1569 B47