Begeleiding en coaching van uw Preventiemedewerker

veiligheid is geen optie, het is de verantwoordelijkheid van iedereen

learning blocks

"Stel uw eigen training samen op het gebied van Gastvrijheid, Gezondheid en Veiligheid"

De Preventie Plus Learning Blocks Methode

Onze benadering, de “Learning Blocks”, is ontworpen om u de controle te geven. Wij begrijpen dat geen enkele organisatie hetzelfde is, dus waarom zouden de trainingen dat wel zijn? Met onze methode kunt u uw eigen training op maat samenstellen.

Stap 1: Kies Uw Duur – Onze trainingen zijn flexibel en passen in uw schema. Of u nu een snelle sessie, een hele dag of zelfs meerdere dagen nodig heeft, het is aan u.

Stap 2: Definieer Uw Hoofddoel – Wat wilt u bereiken? Is het de focus op veiligheid, vitaliteit of iets anders? Wij richten ons op uw specifieke doelen.

Stap 3: Kies Uw Blokken – Nu komt het leuke gedeelte. U selecteert de specifieke onderwerpen of ‘blokken’ die u in de training wilt behandelen. Hiermee creëert u een training die perfect aansluit op uw behoeften.

Samen met u zullen we alle details bespreken en de training definitief maken. We geloven dat trainingen effectiever zijn als ze specifiek zijn afgestemd op uw organisatie. Dit bevordert niet alleen de groei van uw medewerkers, maar ook het succes van uw organisatie.

Bouw vandaag nog aan een veiligere, vitalere en meer succesvolle toekomst. Neem contact met ons op en plan een gratis intakegesprek. Samen gaan we aan de slag met uw maatwerktraining.

Gastvrijheid

OMOTENASI

Trainingsblok – De O-MO-TEN-AS-HI Benadering

Bij ons staat gastvrijheid centraal. We geloven in de kracht van de O-MO-TEN-AS-HI benadering, een Japans concept dat de kunst van gastvrijheid belichaamt. Het omvat inlevingsvermogen, begrip, warmte en vooral respect.

 

In deze benadering zien we gastheren/-vrouwen en gasten/klanten als gelijkwaardig. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen ‘klant’ en ‘gast’. Ons doel is om uw medewerkers te inspireren tot een warme en respectvolle benadering van iedereen die uw organisatie betreedt. Want bij gastvrijheid gaat het niet alleen om wat we bieden, maar vooral om hoe we anderen behandelen.

 

We helpen uw team bij het ontwikkelen van essentiële vaardigheden en attitudes die een positieve indruk achterlaten en relaties opbouwen die blijvende impact hebben. Samen creëren we een gastvrije cultuur waarin mensen zich welkom en gewaardeerd voelen.

 

Kies voor gastvrijheid als hoofddoel en ontdek hoe uw medewerkers de O-MO-TEN-AS-HI benadering kunnen omarmen voor een warmere en respectvollere werkomgeving.

Welkom heten

Trainingsblok – Oprechte Aandacht en Imago

Een enkel bezoek kan leiden tot wel 120 contactmomenten, elk met de potentie om het imago van uw organisatie te vormen. Het tonen van oprechte aandacht voor de omgeving en de bezoekers kan niet alleen de relaties versterken, maar ook een positieve invloed hebben op dat imago.

 

Bij dit trainingsblok richten we ons op het ontwikkelen van de vaardigheid om oprechte aandacht te schenken aan details en de behoeften van degenen die uw organisatie bezoeken. We begrijpen dat het de kleine dingen zijn die een groot verschil maken. Door middel van praktische oefeningen en inzichtelijke discussies leren uw medewerkers hoe ze een warme en gastvrije omgeving kunnen creëren.

 

Onze training benadrukt het belang van het opbouwen van sterke relaties en het positief beïnvloeden van het imago van uw organisatie door middel van oprechte interacties. Leer hoe u elk contactmoment kunt benutten om een blijvende indruk achter te laten en uw gasten met een positieve ervaring de deur uit te laten gaan.

 

Kies voor dit trainingsblok en ontdek hoe oprechte aandacht het verschil kan maken in uw organisatie.

Circle of Hospitality

Trainingsblok – Circle of Hospitality

In iedere organisatie speelt gastvrijheid een cruciale rol. Het gaat verder dan een glimlach bij de receptie of het aanbieden van een drankje bij aankomst. Gastvrijheid omvat de kunst om op vier cruciale momenten een blijvende indruk achter te laten: bij het verwelkomen van uw gasten, tijdens hun verblijf, bij hun vertrek en gedurende de hele relatie.

 

Het trainingsblok “Circle of Hospitality” richt zich op het begrijpen en beheersen van deze vier momenten. Het biedt uw medewerkers de mogelijkheid om te ontdekken hoe ze op elk van deze punten gastvrijheid kunnen tonen, waardoor de algehele gastervaring wordt verbeterd en langdurige relaties worden opgebouwd.

 

Tijdens deze training zullen uw teamleden leren hoe ze oprechte aandacht kunnen schenken aan de behoeften van uw gasten gedurende hun hele reis, vanaf het moment dat ze uw organisatie binnenkomen tot het moment dat ze vertrekken. We zullen de kunst van persoonlijke aandacht, empathie en proactieve dienstverlening verkennen, allemaal met als doel uw gasten een buitengewone ervaring te bieden.

 

Kies voor het trainingsblok “Circle of Hospitality” en empower uw team om gastvrijheid te omarmen op elk belangrijk moment, waardoor uw organisatie zich onderscheidt door een onvergetelijke gastervaring.

Houding en gedrag

Trainingsblok – Houding en Gedrag

Binnen het domein van gastvrijheid is je fysieke houding van grote invloed op je gedrag. Op die momenten waarop je misschien wat minder productief bent of je motivatie wat lager ligt, loont het de moeite om je houding eens nader te bekijken. Wat straal je uit? Hoe zit of sta je erbij? Houd je je schouders laag?

 

Onthoud, jouw houding is besmettelijk. De manier waarop jij je presenteert en hoe jij je gedraagt, wordt opgemerkt en vaak gekopieerd door anderen. Het is als een kring van invloed die zich verspreidt.

 

In het trainingsblok “Houding en Gedrag” zullen we dieper ingaan op hoe je fysieke houding je gedrag beïnvloedt en hoe je deze positief kunt aanpassen om een nog gastvrijere en positievere werkomgeving te creëren. Je zult leren hoe je jouw houding kunt gebruiken om anderen te inspireren en te motiveren. Het draait allemaal om het creëren van een cultuur van positieve houding en gedrag, waarin gastvrijheid centraal staat.

 

Ontdek hoe je je houding kunt inzetten als een krachtig instrument voor een betere gastervaring en een positieve impact op jezelf en je collega’s.

 

Kies voor het trainingsblok “Houding en Gedrag” en leer hoe je met jouw houding en gedrag een blijvende positieve indruk kunt maken op gasten en collega’s.

Communicatie

Trainingsblok – Communicatie

Wanneer je in contact bent met anderen, is communicatie onvermijdelijk. We gebruiken voortdurend lichaamstaal, soms bewust maar vaak ook onbewust. De betekenis van een blik kan aanzienlijk verschillen, of je nu wel of niet in iemands ogen kijkt. Wat opmerkelijk is, is dat maar liefst 70% van de boodschap die we overbrengen, tot stand komt via non-verbale communicatie. Met andere woorden, de woorden die we uitspreken vormen slechts een klein deel van de communicatie die plaatsvindt tussen mensen.

 

In het trainingsblok “Communicatie” gaan we dieper in op de kracht van effectieve communicatie, vooral binnen het kader van gastvrijheid. Je zult ontdekken hoe je lichaamstaal en non-verbale signalen kunt inzetten om beter te communiceren, relaties op te bouwen en gasten een meer positieve ervaring te bieden.

 

Of je nu werkt aan de receptie, in een restaurant, of in een andere klantgerichte functie, communicatie is de sleutel tot het begrijpen van de behoeften en verwachtingen van anderen. In dit trainingsblok leren we je niet alleen hoe je effectiever kunt communiceren, maar ook hoe je een meer gastvrije omgeving kunt creëren door middel van je communicatieve vaardigheden.

 

Kies voor het trainingsblok “Communicatie” en ontdek hoe je met de kracht van communicatie een blijvende indruk kunt maken op gasten en collega’s.

Aandacht en betrokkenheid

Trainingsblok – Aandacht en betrokkenheid

Veel bedrijven worstelen met het begrijpen van de oorzaken en achtergronden van tevredenheid of ontevredenheid bij hun medewerkers en klanten. Een cruciale factor die hierin een rol speelt, is de “emotionele band”. Deze band staat bekend als betrokkenheid, en bedrijven die erin slagen om medewerkers en klanten persoonlijk betrokken te laten voelen, plukken hier aantoonbare voordelen van.

 

In het trainingsblok “Aandacht en betrokkenheid” onderzoeken we deze belangrijke dimensie van gastvrijheid en klanttevredenheid. We helpen je begrijpen hoe je aandacht kunt schenken en een diepgaande betrokkenheid kunt opbouwen met zowel medewerkers als klanten. Door dit te bereiken, leg je een fundament voor blijvende relaties en een positieve bedrijfscultuur.

 

Of je nu een leidinggevende bent die wil zorgen voor gemotiveerde medewerkers, of een professional in een klantgerichte rol, dit trainingsblok zal je inspireren om effectiever te zijn in het opbouwen van sterke, betrokken relaties die waarde toevoegen aan je organisatie.

 

Kies voor het trainingsblok “Aandacht en betrokkenheid” en ontdek hoe het versterken van de emotionele band kan leiden tot blijvende voordelen voor jouw organisatie.

Gezondheid

Vitaliteit

Trainingsblok – Vitaliteit

Vitaliteit, volgens de definitie van Van Dale, is de ‘energie om te leven’. In deze context gaat het erom dat je niet alleen de energie vindt om te blijven functioneren, maar dat je ook de kracht behoudt om optimaal van het leven te genieten. We moeten ‘energie’ en ‘leven’ hier in de breedste zin van het woord begrijpen. Energie is niet slechts de brandstof die onze motor draaiende houdt; het omvat ook de kracht die we putten uit motivatie, inspiratie en werkplezier.

 

In het trainingsblok “Vitaliteit” verkennen we dit essentiële aspect van gezondheid en welzijn. We helpen je begrijpen hoe je niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel energiek kunt blijven. Of je nu zoekt naar manieren om stress te verminderen, je motivatie te vergroten, of een gezondere levensstijl te omarmen, dit trainingsblok biedt inzichten en praktische tools om jouw vitaliteit te optimaliseren.

 

Kies voor het trainingsblok “Vitaliteit” en ontdek hoe het vergroten van je levensenergie een positieve impact kan hebben op zowel je persoonlijke als professionele leven.

Run2Health

Trainingsblok – Run2Health

Bent u klaar voor een unieke uitdaging? Stap in uw hardloopschoenen en neem deel aan onze exclusieve hardloopervaring – Run2Health!

 

Bij Run2Health dagen wij u en uw medewerkers uit om deel te nemen aan een opwindende hardloopwedstrijd. Samen zullen we ervoor zorgen dat u, als een hechte groep, vol vertrouwen een hardloopwedstrijd kunt voltooien door middel van groepstrainingen.

 

Dit trainingsblok omvat meerdere groepssessies die u zullen begeleiden naar een echte hardloopwedstrijd. Gedurende 3 tot 10 inspirerende hardlooptrainingen bereidt u zich voor om 5 of 10 kilometer af te leggen.

 

Hardlopen is niet alleen goed voor uw lichamelijke gezondheid, maar het versterkt ook het teamgevoel en de motivatie. Doe mee aan Run2Health en ontdek hoe sportieve uitdagingen de vitaliteit en saamhorigheid binnen uw organisatie kunnen bevorderen.

 

Laten we samen rennen naar een gezonder en energieker bedrijf!

Personal Productivity Workflow

Trainingsblok – Personal Productivity Workflow

In een wereld waarin informatiestromen nooit ophouden en iedereen zijn eigen unieke uitdagingen heeft, is er geen ‘one-size-fits-all’-oplossing voor productiviteit. Wat voor de één werkt, werkt mogelijk niet voor de ander. Bij Preventie Plus begrijpen we dat uw persoonlijke situatie uniek is, en daarom bieden we individuele begeleiding om uw productiviteit te optimaliseren.

 

Met behulp van een duidelijke en op maat gemaakte aanpak begeleiden we u bij het beheren van uw persoonlijke workflow. We bieden inzichten en tools om uw denkproces te stroomlijnen, zodat u niet langer alles hoeft te onthouden en toch niets vergeet.

 

Ons doel is om u te helpen een ‘olifantenbrein’ te ontwikkelen en in te richten, waardoor u effectiever en efficiënter kunt werken. Voor meer gedetailleerde informatie over individuele begeleiding nodigen we u uit om verder te lezen op Mind The Elephant (100% dochteronderneming) website, waar we aanvullende informatie verstrekken over individuele begeleiding, teamworkshops en seminars.

 

Ontdek hoe u uw persoonlijke productiviteit kunt verbeteren en een goed georganiseerde workflow kunt creëren die bij u past.

Adem en Ontspanning

Trainingsblok – Adem en Ontspanning

In de adem- en ontspanningstraining ontdekt u hoe u op een natuurlijke en ontspannen manier kunt ademen. We leren u om uw ademhaling bewust te herkennen door contact te maken met uw eigen lichaam. Dit vereist dat uw aandacht naar binnen is gericht, want de adembeweging is voelbaar in de buik, borst, en flanken, en soms zelfs in andere delen van uw lichaam.

 

Stress heeft een directe invloed op onze ademhaling, waardoor deze oppervlakkiger en sneller wordt. Een kalme ademhaling duidt op een hoog niveau van vitaliteit. Door rustig te ademen, stimuleren we het gebruik van energiezuinige vetten als brandstof.

 

Dankzij ademhalingsoefeningen kunt u in stressvolle situaties controle over uw ademhaling krijgen en uw lichaam sneller tot rust brengen. Op deze manier kunt u negatieve gevolgen van stress verminderen en uw algehele welzijn bevorderen.

 

Ontdek de kracht van een rustige ademhaling en leer hoe u stressvolle situaties effectief kunt beheersen.

Werkplekonderzoek

Trainingsblok – Werkplekonderzoek

Een gezonde werkomgeving is van vitaal belang. Ons werkplekonderzoek richt zich op het voorkomen en verminderen van lichamelijke klachten die verband houden met de inrichting van de werkplek en de directe omgeving.

 

Wacht niet tot medewerkers klachten ontwikkelen; de beste aanpak is preventief handelen. Voorkom problemen voordat ze zich voordoen door een Preventief Werkplekonderzoek te laten uitvoeren. Dit onderzoek kan zowel individuele medewerkers als groepen tegelijk helpen, of ze nu op kantoor werken, vanuit huis of in diverse productieomgevingen.

 

Wij zijn er om ervoor te zorgen dat uw werkomgeving gezond en comfortabel is, waardoor uw medewerkers productiever en gelukkiger kunnen werken.

Psychosociale Arbeidsbelasting

Trainingsblok – Psychosociale Arbeidsbelasting

Een respectvolle werkomgeving is essentieel voor het welzijn van uw medewerkers. Ongewenste omgangsvormen hebben geen plaats binnen uw organisatie. Hoewel medewerkers over het algemeen elkaars grenzen respecteren, kan het voorkomen dat iemand lastiggevallen wordt. In zulke situaties is het van groot belang om direct duidelijk te maken dat dit gedrag onacceptabel is.

 

We begrijpen dat dit soms moeilijk kan zijn. Daarom bieden we ondersteuning aan medewerkers die te maken hebben met psychosociale arbeidsbelasting. Of het nu gaat om pesten, intimidatie of andere vormen van ongewenst gedrag, wij zijn er om te helpen. Onze trainingen richten zich op het herkennen, voorkomen en effectief aanpakken van deze uitdagingen op de werkvloer.

 

Als u of uw medewerkers hulp nodig hebben bij het omgaan met psychosociale arbeidsbelasting, staan we voor u klaar. Samen kunnen we zorgen voor een respectvolle en ondersteunende werkomgeving.

Veiligheid

Asset Protection

Trainingsblok – Asset Protection

Voordat we dieper ingaan, laten we duidelijk maken wat we bedoelen met “Asset Protection.” Dit heeft alles te maken met het beschermen van wat waardevol is voor jou en je bedrijf. Die waardevolle dingen kunnen variëren: het kunnen fysieke spullen zijn zoals gebouwen of dure kunstwerken, of het kan gaan over belangrijke mensen binnen je organisatie.

 

De bottom line is dat we willen begrijpen wat jouw waardevolle bezittingen zijn en hoe we die kunnen beveiligen. Dit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je bedrijf blijft draaien en dat wat je hebt opgebouwd, veilig en beschermd blijft.

 

Samen zullen we kijken naar hoe we deze activa kunnen identificeren en de juiste stappen kunnen nemen om ze te beschermen. Het draait allemaal om het waarborgen van de continuïteit en de veiligheid van wat voor jou belangrijk is.

 

Dus, laten we samen ontdekken hoe we jouw waardevolle bezittingen kunnen beveiligen en ervoor kunnen zorgen dat je bedrijf en jijzelf met vertrouwen in de toekomst kunnen kijken.

Dreiging en Alertheid

Trainingsblok – Dreiging en Alertheid

Dit trainingsblok staat volledig in het teken van dreiging en hoe je alert kunt zijn op potentieel gevaar. We begrijpen dat het herkennen van dreigingen en het begrijpen van welke dreigingen er kunnen zijn, van essentieel belang is voor de veiligheid van jezelf en je organisatie.

 

Om hierin te slagen, kijken we naar menselijk gedrag in situaties waarin dreiging kan ontstaan. Hoe reageren mensen op dreigende situaties? Welke signalen kunnen wijzen op mogelijke dreigingen? Hoe kun je snel en effectief reageren als dat nodig is?

 

We bestuderen de psychologie achter dit gedrag en leren je hoe je deze kennis kunt toepassen om alert te zijn en preventieve maatregelen te nemen. Je veiligheid is onze hoogste prioriteit, en dit trainingsblok zal je helpen om beter voorbereid te zijn op mogelijke dreigingen en proactief te handelen.

 

Laten we samenwerken om de veiligheid te vergroten door alert te zijn op dreigingen en te begrijpen hoe we hierop kunnen reageren.

Omgaan met Agressie

Trainingsblok – Omgaan met Agressie

In dit trainingsblok richten we ons op een van de meest delicate aspecten van veiligheid: het omgaan met agressie. We begrijpen dat agressie in verschillende situaties kan ontstaan en dat het van cruciaal belang is om te weten hoe hiermee om te gaan.

 

Agressie kan voortkomen uit verschillende factoren en situaties. We identificeren drie belangrijke aanleidingen voor agressief gedrag: het ontvangen van slecht nieuws, inconsistentie in het toepassen van regels en ontevredenheid over dienstverlening.

 

In dit blok behandelen we de verschillende vormen van agressie waaraan uw medewerkers kunnen worden blootgesteld. We leren hen niet alleen hoe ze agressie kunnen voorkomen, maar ook hoe ze adequaat kunnen reageren als het voorkomen ervan niet mogelijk is.

 

Onze training biedt praktische tools en inzichten om agressieve situaties effectief aan te pakken en de veiligheid te waarborgen. Samen werken we aan het vergroten van de competenties van uw team, zodat zij met vertrouwen en professionaliteit kunnen reageren op elke vorm van agressie.

Pre-beinvloeding (CPTED)

Trainingsblok – CPTED (Pre-beïnvloeding) en de Broken Window Theorie

Dit trainingsblok richt zich op een fascinerend concept genaamd CPTED (Crime Prevention Through Environmental Design) en de Broken Window Theorie. We zullen uitleggen hoe deze principes van toepassing zijn op veiligheidsmanagement.

 

De Broken Window Theorie stelt dat de aanwezigheid van vandalisme en verwaarlozing in een omgeving kan leiden tot kleinere vormen van crimineel gedrag. Mensen zijn sterk beïnvloedbaar door hun omgeving, en ze nemen vaak gedrag over dat ze om zich heen zien. Stel je bijvoorbeeld een gebroken raam voor dat niet gerepareerd wordt; dit kan leiden tot meer gebroken ramen en mogelijk ander ongewenst gedrag.

 

CPTED is een aanpak die probeert criminaliteit te verminderen door de fysieke omgeving op een slimme manier te ontwerpen en te beheren. Het doel is om een omgeving te creëren die criminaliteit ontmoedigt en de veiligheid bevordert. In dit trainingsblok zullen we de principes van CPTED in detail bespreken en laten zien hoe ze kunnen worden toegepast om uw organisatie veiliger te maken.

 

Door de Broken Window Theorie en CPTED te begrijpen, krijgt u waardevolle inzichten in hoe u de veiligheid in uw omgeving kunt verbeteren en crimineel gedrag kunt ontmoedigen. Deze kennis zal u helpen om proactief te handelen en een veiligere en meer gastvrije omgeving te creëren voor uw medewerkers en bezoekers.

Risicobeheersing

Trainingsblok – Risicobeheersing en Calamiteitenbeheer

Risicobeheersing is van cruciaal belang voor een veilige en gezonde werkomgeving. Het richt zich op het voorkomen van onveilige situaties en het beheersen en minimaliseren van risico’s. Dit trainingsblok biedt waardevolle inzichten in risicobeheersing en richt zich specifiek op calamiteitenbeheer.

 

Risicobeheersing omvat verschillende aspecten, variërend van advies over bouwvoorschriften tot het verstrekken van voorlichting aan medewerkers. We zullen dieper ingaan op hoe u risico’s kunt identificeren, beoordelen en beheren om een veilige werkomgeving te waarborgen.

 

Voor uw calamiteitenteam bieden we een speciale training die hen helpt inzicht te krijgen in de mogelijke risico’s die zich kunnen voordoen en hoe ze effectief kunnen handelen bij een calamiteit. Deze training wordt aangeboden in combinatie met een tabletop-oefening, zodat uw team praktische ervaring kan opdoen en goed voorbereid is op noodsituaties.

 

Het begrijpen van risicobeheersing en effectief calamiteitenbeheer is essentieel om snel te kunnen reageren in noodsituaties en de veiligheid van uw medewerkers en eigendommen te waarborgen. Dit trainingsblok zal uw team de nodige kennis en vaardigheden bieden om deze uitdagingen met vertrouwen aan te gaan.

Security Awareness

Trainingsblok – Security Awareness en Samenwerking op het Gebied van Veiligheid

Security awareness is cruciaal voor het voorkomen van beveiligingsincidenten en het vergroten van het verantwoordelijkheidsgevoel van individuen. In dit trainingsblok zullen we dieper ingaan op wat security awareness inhoudt en hoe het kan bijdragen aan een veiligere werkomgeving.

 

Security awareness omvat niet alleen het herkennen van potentiële beveiligingsrisico’s, maar ook het nemen van proactieve maatregelen om deze risico’s te minimaliseren. We zullen de belangrijkste aspecten van security awareness behandelen, waaronder het bewustzijn van bedreigingen, het belang van verantwoordelijkheid nemen en de rol die elk individu speelt in het handhaven van veiligheid.

 

Dit trainingsblok wordt vaak ingezet bij afdelingsoverschrijdende trainingen om samenwerking op het gebied van veiligheid te bevorderen. Samenwerking tussen afdelingen is essentieel om een coherente en effectieve beveiligingsstrategie te ontwikkelen en uit te voeren.

 

Door middel van praktische oefeningen en samenwerkingsscenario’s zullen uw medewerkers leren hoe ze effectief kunnen samenwerken om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. Het doel is om een cultuur van security awareness en gedeelde verantwoordelijkheid te creëren, waardoor uw organisatie beter voorbereid is op beveiligingsuitdagingen.

Safety Coach

Trainingsblok – Safety Coach: Uw Partner in Veiligheid

Veiligheid en gezondheid op de werkvloer zijn van het grootste belang. Iedere medewerker verdient het om aan het einde van de werkdag gezond en wel naar huis te kunnen gaan. Als werkgever draagt u een aanzienlijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid van uw personeel, maar ook uw werknemers hebben een rol te vervullen. De invoering van een safety coach binnen uw bedrijf kan een cruciale stap zijn om een cultuur van veiligheid te bevorderen en risico’s te minimaliseren.

 

Een safety coach is iemand binnen uw organisatie die proactief toezicht houdt op het veiligheidsproces. Deze coach is speciaal opgeleid om medewerkers aan te spreken en te begeleiden op gebieden zoals orde en netheid, veiligheid en gezondheid, het voorkomen van onveilig gedrag en het beheersen van psychosociale arbeidsbelasting. De safety coach fungeert als een partner in veiligheid, en draagt bij aan het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving.

 

Dit trainingsblok biedt een uitgebreide training voor safety coaches. Hierin worden niet alleen de praktische vaardigheden behandeld om effectief toezicht te houden, maar ook communicatievaardigheden om medewerkers op een constructieve manier aan te spreken. Bovendien leren safety coaches hoe ze kunnen bijdragen aan het identificeren en minimaliseren van veiligheidsrisico’s binnen uw organisatie.

 

Met de inzet van een safety coach en de juiste training kunnen bedrijven een belangrijke stap zetten naar een veiligere werkomgeving voor iedereen. Samen werken we aan het voorkomen van ongevallen en het bevorderen van welzijn op de werkvloer.

Beveiliger 3.0

Trainingsblok – Beveiliger 3.0: Continu Groeien in Veiligheid

In de dynamische wereld van beveiliging is kennis de sleutel tot succes. De rol van een beveiliger evolueert voortdurend, gedreven door veranderende wet- en regelgeving, nieuwe dreigingen en technologische vooruitgang. Om als beveiliger uit te blinken en een stap voor te blijven, is het essentieel om continu te investeren in professionele ontwikkeling.

 

Het trainingsblok “Beveiliger 3.0” is ontworpen om beveiligers te helpen zich te onderscheiden in hun vakgebied en hun kennis up-to-date te houden. In een snel veranderende omgeving is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen in wet- en regelgeving, veiligheidsmethodieken en technologische trends.

 

Onze trainingen in het kader van “Leven Lang Ontwikkelen” (LLO) bieden beveiligers de mogelijkheid om voortdurend te groeien en zich aan te passen aan nieuwe uitdagingen. Of het nu gaat om het begrijpen van geavanceerde beveiligingssystemen, het toepassen van effectieve crisismanagementtechnieken of het ontwikkelen van communicatievaardigheden voor klantinteractie, onze LLO-programma’s zijn afgestemd op de specifieke behoeften van beveiligers.

 

Door deze her- en bijscholing te volgen, kunnen beveiligers niet alleen aantonen dat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, maar ook hun professionaliteit en waarde voor uw organisatie vergroten. Beveiliger 3.0 staat voor beveiligers die klaar zijn om de uitdagingen van de moderne wereld aan te gaan en de veiligheid van uw organisatie te waarborgen.

Overval preventietraining

Overval Preventietraining: Eigen Veiligheid Eerst

Een overval is een ingrijpende gebeurtenis die zowel voor de betrokken medewerkers als voor uw bedrijf aanzienlijke gevolgen kan hebben. De impact van een overval reikt verder dan alleen financiële verliezen; het kan leiden tot angst, trauma en een negatieve invloed op uw bedrijfsimago.

 

Bij Preventie Plus begrijpen we dat preventie de sleutel is tot het voorkomen van overvallen. Onze Overval Preventietraining is ontworpen om uw medewerkers en bezoekers te beschermen door proactieve maatregelen te nemen en veiligheidsbewustzijn te vergroten.

 

Tijdens deze training leren uw medewerkers hoe ze potentiële risico’s kunnen identificeren en gevaarlijke situaties kunnen herkennen voordat ze escaleren. We behandelen strategieën voor effectieve communicatie in stressvolle situaties en hoe te handelen in geval van een dreigende overval.

 

Ons doel is eenvoudig: de kans op een overval minimaliseren en ervoor zorgen dat uw medewerkers en bezoekers weten hoe ze zichzelf en anderen in veiligheid kunnen brengen. We geloven dat een goed voorbereide en alerte organisatie beter in staat is om overvallen te voorkomen en de veiligheid van iedereen te waarborgen.

 

Investeer vandaag nog in Overval Preventietraining en bescherm uw bedrijf tegen de gevolgen van deze ingrijpende gebeurtenissen. Samen kunnen we een veiligere werkomgeving creëren voor iedereen.

Diefstal preventietraining

Diefstal Preventietraining: Bescherming voor U en Uw Bedrijf

Diefstal kan een aanzienlijke tol eisen van uw bedrijf, zowel financieel als emotioneel. Het is van cruciaal belang om proactieve maatregelen te nemen om diefstal te voorkomen en de veiligheid van uw medewerkers en bezoekers te waarborgen.

 

Onze Diefstal Preventietraining is speciaal ontworpen om uw medewerkers de vaardigheden en kennis te bieden die nodig zijn om zowel interne als externe vormen van diefstal te herkennen en aan te pakken. Gebaseerd op een hospitality-benadering, leren uw medewerkers hoe ze potentiële dieven kunnen identificeren en uit de anonimiteit kunnen halen, of ze nu intern personeel of externe bezoekers zijn. Dit vroege herkennen kan de kans op diefstal aanzienlijk verminderen.

 

De preventieve benadering van deze training heeft meerdere voordelen. Het vermindert niet alleen het aantal diefstallen in uw bedrijf, maar het kan ook helpen de agressie tegen uw medewerkers bij aanhouding te verminderen. Het creëert een veiligere omgeving voor zowel uw medewerkers als uw klanten.

 

Bij Preventie Plus geloven we in de kracht van preventie. Met onze Diefstal Preventietraining kunt u proactief handelen om zowel interne als externe diefstal te voorkomen en uw bedrijf te beschermen tegen de gevolgen van deze misdrijven. Investeren in de veiligheid van uw bedrijf is investeren in een betere toekomst voor uw organisatie en iedereen die erbij betrokken is.

Casuïstiek

Casuïstiek: Breng de Theorie tot Leven

Bij Preventie Plus begrijpen we dat leren het meest effectief is als het wordt toegepast in de praktijk. Daarom sluiten we onze trainingen altijd af met een boeiend casuïstiekblok. Dit is het moment waarop de theoretische concepten tot leven komen in realistische scenario’s en rollenspellen.

 

In dit interactieve gedeelte van de training brengen we de onderwerpen uit de theorie tot leven. Deelnemers worden in teams verdeeld: team 1 vertegenwoordigt medewerkers, team 2 bezoekers of gasten, en team 3 levert waardevolle feedback en suggesties.

 

Rollenspellen zijn een integraal onderdeel van ons casuïstiekblok. Ze stellen deelnemers in staat om de aangeleerde concepten en vaardigheden in de praktijk te brengen. Deze rollenspellen simuleren echte situaties, variërend van gastvrijheidsscenario’s tot veiligheids- en gezondheidskwesties.

 

Bij Preventie Plus gaan we nog een stap verder. Indien gewenst, kunnen we een professionele acteur inschakelen om de rollenspellen nog realistischer te maken. Dit verhoogt de betrokkenheid en geeft deelnemers de kans om te reageren op echte menselijke interacties.

 

Ons casuïstiekblok is ontworpen om deelnemers te helpen de geleerde kennis en vaardigheden te internaliseren en toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden. Het is een essentieel onderdeel van onze trainingsaanpak, waardoor deelnemers met vertrouwen kunnen handelen in diverse situaties en bijdragen aan een veiligere en gastvrije omgeving voor iedereen.

Nazorg

Nazorg: Zorg voor Uw Medewerkers

Bij Preventie Plus staat het welzijn van uw medewerkers voorop. We begrijpen dat sommige trainingen, vooral die gericht zijn op het omgaan met agressie, ongewenst gedrag, of andere uitdagende onderwerpen, een impact kunnen hebben op degenen die ze volgen. In deze gevallen is nazorg van het grootste belang.

 

Ons nazorgprogramma biedt uw medewerkers de ondersteuning en begeleiding die ze nodig hebben na het voltooien van een training. Het is een geruststellende wetenschap dat er binnen uw bedrijf een vertrouwenspersoon beschikbaar is, iemand waar ze naar toe kunnen gaan als ze vragen hebben, zich ongemakkelijk voelen of behoefte hebben aan een luisterend oor.

 

Dit aspect van onze trainingen is vooral van toepassing op onderwerpen zoals omgaan met agressie, waarbij de emotionele impact significant kan zijn. Het hebben van een vertrouwde contactpersoon kan het herstelproces bevorderen en medewerkers helpen omgaan met de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.

 

Ons nazorgprogramma is een bewijs van ons engagement voor de algehele gezondheid en tevredenheid van uw medewerkers. We streven ernaar om niet alleen trainingen te geven, maar ook een ondersteunende gemeenschap te bieden die blijft zorgen voor uw medewerkers, zelfs nadat de training is voltooid.

"Bereik meer met jouw team: ontdekt de kracht van solution focused coaching "

Meer informatie?

Op de hoogte blijven van Preventie Plus en Solution Focused Coaching?

Meld u aan voor onze mailinglijst. Wij sturen maximaal één keer per maand een update over Preventie Plus en Solution Focused Coaching vanuit onze community.

#solutionfocuscoaching #teamcoaching #individuelecoaching #samenwerking #communicatie #veiligheid #preventiemedewerker #trainingen #balans #bedrijfsprocessen #positiviteit #succesvolleverandering #persoonlijkegroei #teamontwikkeling #groei #ontwikkeling #coaching #professionaldevelopment #workplacewellness #samensterk #arbo

 • Telefoonnummer:

  +31 (0)33 369 00 89

 • Email adres:

  info@preventieplus.nl

 • Rekeningnummer SNS-Bank:

  NL51 SNSB 0787 5306 97

 • KVK Nummer:

  761 544 59

 • BTW Nummer

  NL 00 305 1569 B47