VCA Diploma

Vind ons ook op,

Wat is VCA?
VCA is een afkorting voor Veiligheid, Checklist, Aannemers. VCA wordt ook wel VGM genoemd, Veiligheid Gezondheid en Milieu. Wat je leert tijdens een VCA opleiding kan je ogen openen, nieuwe inzichten geven en bovenal het maakt je bewust van onveilige handelingen en situaties tijdens je werk.

Hoe kunt u uw medewerkers op zulke situaties voorbereiden en wat kunt u doen om dit te voorkomen.

Cursus informatie:
Opleidingsniveau: MBO 2 >
Duur opleiding: 8 uur
Vakgebied: ARBO, Veiligheid
Erkenning: Examen PBNA

Het halen van een VCA diploma een investering in veiligheid. Het is een investering in je eigen veiligheid maar ook die van je collega’s en anderen. Tegenwoordig zijn het namelijk veelal de opdrachtgevers die eisen dat je in het bezit bent van een VCA diploma.

Je eigen veiligheid gaat toch altijd voor alles!! Na het behalen van je diploma ben je je meer bewust zijn van gevaren op en rond de werkvloer. Het levert op dat je meer bedachtzaam te werk zal gaan en je beter risico’s kan inschatten en hierdoor een veiligere werksituatie ontstaat.

Doelgroep.
Met het Basis VCA diploma laat u zien dat u de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu).

Bent u Operationeel Leidinggevende? Dan moet u het diploma VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA) behalen. Daarmee geeft u aan dat u veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van u en de medewerkers waaraan u leiding geeft.

Voor beide opleidingen geldt dat het diploma 10 jaar geldig is.

Onze aanpak.
Onze training kent een perfecte balans tussen theoretische kennis en praktische voorbeelden. Onze trainers hebben ruime praktijkervaring en zullen tips en tops met u delen. Hierdoor krijgt men een beter inzicht en is de stof direct toepasbaar in de praktijk.

Programma.
Voor de VCA Basis en VCA VOL kun je een 1-daagse cursus volgen die afgesloten wordt met het erkende PBNA-examen. Voor deze 1-daagse training wordt geadviseerd om jezelf voor te bereiden door alvast het boek door te nemen. Het boek wordt na inschrijving en betaling toegestuurd. Ook kan je digitaal proefexamens maken om je voor te bereiden op het echte examen.

Voor meer informatie, neem u contact met ons op.

Solution by Design Advies Missie Visie Risicoanalyse Bedrijfsnoodplan Oefeningen Tabletop Projectmanagement Gastvrijheid Hospitality Security Safety Management Services Trainingen Facility Veiligheid Beveiliging Diefstalpreventie Overvalstraining
Securityscan Noodplannen  Amersfoort Agressie HART veiligheidsadviesbureau