Bedrijfsinformatie

Vind ons ook op,

Door mijn ervaring in de veiligheidsbranche, kom ik vaak in aanraking met verschillende soorten gasten en medewerkers. Al deze mensen hadden en hebben verschillende doelen. De conclusie die ik snel kon trekken was dat iedereen gezien wil worden, aandacht wil hebben en na het werk weer veilig naar huis wil.

Door mij altijd zo gastvrij mogelijk op te stellen, met mensen te praten, te luisteren en te laten zien hoe je zaken op kunt pakken, heb ik mij kunnen ontwikkelen tot de expert in veiligheid en hospitality die ik nu ben.

Mijn werkgebied is safety & security, of het nu gaat om trainingen of risicoanalyses. Ik zal altijd vanuit de basis van veiligheid en hospitality werken.

Door mij altijd zo gastvrij mogelijk op te stellen, met mensen te spreken, te luisteren en te laten zien hoe je zaken kan oppakken heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een expert in veiligheid en hospitality die ik nu ben.

Mijn werkgebied is safety & security of het nu gaat om trainingen of risicoanalyses e.d. ik zal altijd vanuit de basis van veiligheid en hospitality werken.

LinkedIn pagina Roger Pieter Lam

"Veiligheid en hospitality is niet alleen mijn werk, het is wie ik ben"

Roger Pieter Lam | Veiligheidskundige

Voorbeeld:
Voor een middelgroot bouwbedrijf mocht ik een Risico-Inventarisatie & Evaluatie maken. Na het gesprek met de directie ging ik direct de vloer op en sprak met de medewerkers. Door deze gesprekken begon er een positieve buzz door het bedrijf te gaan over veiligheid. De eigenaar sprak mij aan met een grote smile en zei, dit hadden wij eerder moeten doen, het leeft onder de medewerkers.

“Met aandacht kan alles groter worden”

Voor mijn relaties sta ik altijd klaar. Als iemand een relatie met mij aangaat ben ik altijd beschikbaar voor vragen. Voordeel voor de relatie is dat er zelf niet geïnvesteerd hoeft te worden in een veiligheidskundige.

“Altijd een veiligheidskundige achter de hand”

Publicatie: Managementblad BEVEILIGING (April 2013)

Optimale veiligheid vanuit gastvrije benadering
Iedereen kent Center Parcs. De vakantieparken met hun subtropische zwemparadijzen, Aqua Mundo genaamd, en comfortabele cottages trekken jaarlijks honderdduizenden gasten. Roger Pieter Lam is er beveiligingcoördinator voor Nederland, België en Duitsland. Daarnaast is hij manager Safety, Arbo en Milieu in De Eemhof in Flevoland. Het is volgens de VBN-er van deze maand bij Center Parcs het belangrijkste dat alles vanuit het oogpunt van gastvrijheid plaatsvindt. Vanuit dat perspectief wordt ook het veiligheidsbeleid vormgegeven. “Andere branches kunnen daar veel van leren!”

Lees hier het hele artikel: Beveiliging Management 2013

Ervaringen van relaties

Lees hier onder hoe relaties en collegas het werken met mij hebben ervaren:

Roger heb ik leren kennen als een aardige, gezellige, openhartige, spontane collega die passie heeft voor het vakgebied en altijd bereid is een collega te assisteren en deelt hij graag zijn kennis met anderen. Hij heeft het vermogen om anderen, collega’s en management te motiveren, enthousiasmeren en inzicht te geven waarom een beveiligingsmaatregel noodzakelijk is. Hospitality past hij toe in de benadering om de beveiliging te upgraden en te optimaliseren, zonder daarbij de beveiliging en veiligheid te ondermijnen. Met een heldere kijk voert hij zijn werkzaamheden uit, leert snel en is op vele markten thuis. Zo heb ik hem aan het werk gezien op een ROC waar hij leerlingen motiveerde en enthousiast maakte voor de opleiding. Later met Roger gewerkt en gezien hoe hij een table top oefening voor een crisisteam had voorbereid en uitgewerkt . Op zijn eigen duidelijke vakkundige wijze heeft hij aan het crisisteam de oefening gegeven waarbij hij na afloop direct de zwakke plekken kon aantonen en een oplossing kon aanbieden. Ik ervaar het als een voorrecht om Roger te kennen.

Roger is een gedreven en betrouwbare collega en heeft in hoge mate interesse voor vernieuwende marketingtools en safety sollutions

Roger is een vakman met veel kennis en ervaring! Roger heeft onze leerlingen op een unieke manier het theoriegedeelte bijgebracht, ieder op zijn of haar niveau. Door zijn goede voorbereiding en gedrevenheid zorgt hij voor een vertrouwde omgeving waarin iedereen zich prettig voelt. Roger is een zeer prettige collega om mee samen te werken!

Als collega Safety & Pool Manager bij Center Parcs heb ik heel erg veel kennis opgedaan dankzij Roger. Hij is een echte vakman, met vooral heel erg veel kennis van security. Roger is recht door zee, draait niet om de feiten heen en denkt altijd in het organisatiebelang. Wat vooral prettig aan Roger is, is dat hij altijd zijn kennis wil delen. Roger werkt zeer efficiënt volgens de GTD-methode en dankzij zijn uitleg hierover, profiteer ik daar zelf nog elke dag van. Zijn kennis van veiligheid in combinatie met zijn verantwoordelijkheidsgevoel en zijn directheid zorgen ervoor dat Roger overal een aanwinst voor een bedrijf zal zijn.

Roger kenmerkt zich door zijn kennis, professionaliteit en passie voor zijn vakgebied. Door zijn ervaring in diverse vakgebieden, merk je dat Roger het totaal beeld pakt bij zijn uitvoering van zijn functie en oog voor detail heeft, ook buiten zijn eigen verantwoordelijkheden. Zowel in de voorbereiding als uitvoering volgen wij de zelfde lijn, waarbij de hospitality en de veiligheid van de gasten op CenterParcs op nummer 1 staat, maar durven elkaar ook een kritische noot te geven. Naast de proffesionele en zakelijke verhouding is Roger ook een goede sparringpartner met een frisse en positieve blik op het leven.

Roger helped us during the openings phase of the hotel to start up a night team. He is always ready to help and arrange everything that was within his possibilities. Working together with Roger is a pleasure. His is really service minded and knows his business.

Roger is to me a person who thinks about everything he does and say. This makes him perfect for the function as Safety & Pool Manager. He is a walking database with a lot of knowledge and specialties concerning safety and internal control. I learned a lot from him on these subjects (always check, never assume) and still learn today. Besides his professional skills he is also someone who can make the difference as a person. Friendly, kind and always there when you need him; even if it’s 02:30 AM.

Roger is een zeer betrokken collega met aandacht voor veiligheid en milieu vooral gericht op de processen en verbetering. Door zijn persoonlijkheid en kennis is er binnen alle lagen van het bedrijf respect voor hem.

roger is: creative, hard working, enthousiast , nice to work with. !!

Roger is een enthousiaste ondernemer, Hij is Overtuigend en heeft goede en originele ideeen. Hij had niet lang nodig om mij er van te overtuigen om mee te doen als sponsor bij het strandvolleybal toernooi. Verder is hij een aardig en komt zijn afspraken na. makelaardij.

Roger is een veiligheidsmanager met een heldere visie en bracht deze in als spreker op een symposium bij Avans Hogeschool en als deskundige bij een afstudeerzitting van studenten. Zijn aanpak is systematisch en gericht op het behalen van gezamenlijke resultaten.

Onze samenwerking met Roger is door ons als zeer prettig ervaren. Roger heeft zijn zaakjes prima op orde en bereidt projecten voor zoals het hoort. Goede voorbereiding en overzicht in de dossiers. We zullen in de toekomst erg graag weer met hem samenwerken.

Solution by Design Advies Missie Visie Risicoanalyse Bedrijfsnoodplan Oefeningen Tabletop Projectmanagement Gastvrijheid Hospitality Security Safety Management Services Trainingen Facility Veiligheid Beveiliging Diefstalpreventie Overvalstraining
Securityscan Noodplannen  Amersfoort Agressie HART veiligheidsadviesbureau